image

Wat je moet weten over duurzaam bouwen bij Rijkhuis®

Je kunt een huis makkelijk veel duurzamer bouwen dan wettelijk vereist. Dat is gewoon een kwestie van keuzes maken. Wij kiezen er bewust voor om het milieu zo min mogelijk te belasten. In alles. Niet omdat het moet, maar omdat wij dat belangrijk vinden. Jij toch ook?

 

Je huis wordt duurzaam gebouwd

Waarom zou je een huis minder duurzaam bouwen dan verplicht? Het gaat toch om onze natuur, ons milieu? Onze ecologische voetafdruk moet zo klein mogelijk zijn, vinden wij. Daarom bouwen wij modulair. Je hebt daarbij veel minder bouwafval dan bij traditionele bouwmethodes. En er hoeven aanzienlijk minder vrachtwagens naar de bouwplaats te rijden.

image

We gebruiken duurzame materialen

Bij het bouwen van je huis kiezen wij bewust voor duurzame materialen. Wij gebruiken bijvoorbeeld alleen FSC-hout en gerecycled beton grindgranulaat. Waar we kunnen, hergebruiken we onze materialen. We zijn continu op zoek naar de perfecte balans tussen het milieu zo min mogelijk belasten en de kosten daarvan.

 

Je kunt energieneutraal wonen

In een Rijkhuis® kun je energieneutraal wonen. Je woning is optimaal geïsoleerd, wordt met zonnepanelen opgeleverd en heeft een slim doordacht energieconcept. Door dat laatste heb je maar heel weinig energie nodig om je huis te verwarmen. En je regelt de temperatuur gewoon met je thermostaat. Makkelijk en behaaglijk.

 

We voelen ons verantwoordelijk

We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid en die nemen we ook. Daarom volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen op de voet. Onze huizen worden steeds duurzamer. Dat vinden wij gewoon belangrijk!

house

Bouw je eigen duurzame huis!

Bekijk onze modelwoningen