Het bouwproces van een Rijkhuis®

We bouwen je Rijkhuis® in 4 fasen. De oriëntatie- & ontwerpfase, de vergunning- & fine-tunefase, de voorbereidende fase en de bouwfase. Daarna wordt je huis opgeleverd en betaal je je woning. Als je in je huis woont, krijg je service van ons én 15 jaar garantie.


 

1. Verkoop- en ontwerpfase

In de verkoop- en ontwerpfase kijken we samen welke woonwensen jij hebt en hoe we deze in het Rijkhuis®-ontwerp kunnen verwezenlijken. We bespreken alle opties die mogelijk zijn. Hieruit rolt een gedetailleerde bouwtekening waarmee onze vakmensen aan de slag kunnen. Als alles akkoord is, teken je de opdracht om je huis door ons te laten bouwen.

 

2. Bouwvergunning aanvragen & Je huis finetunen

Wij vragen vervolgens de bouwvergunning aan. Dit duurt gemiddeld 8 weken, maar is volledig afhankelijk van de betreffende gemeente. In de tussentijd kijken we samen naar de details binnenin je huis. Denk daarbij aan de keuken, de badkamer, de kleur(en) van de wanden en het materiaal van de vloeren, etc.

 

3. Voorbereidende fase in de fabriek

In de voorbereidende fase maken we aan de hand van de bouwtekening de verschillende modulaire delen van je huis. Dit gebeurt in onze moderne productieomgeving. Deze fase duurt gemiddeld 4 weken.

 

4. Bouwfase op de locatie

In de bouwfase stellen we de modulaire delen op je bouwkavel samen. We bouwen je huis verder af tot het Rijkhuis® van jouw dromen. Deze fase duurt gemiddeld 7 weken en wordt afgesloten met de oplevering.

 


 

Servicefase: advies, onderhoud, reparatie en klusjes

 

Na de oplevering krijg je service van ons, zolang je in je Rijkhuis® woont. Opleverpunten proberen we te voorkomen en anders verhelpen wij deze snel. Daarna helpen wij je met klusjes als je net verhuisd bent. In de jaren daarna staan wij voor je klaar met onze onderhoudsservice, reparatieservice en klusservice. Onze service is gratis of tegen kostprijs. Lees meer over onze service.

 

Garantie

Je krijgt 15 jaar garantie op je Rijkhuis®. Het enige dat je hoeft te doen, is je woning door ons te laten onderhouden. Lees meer over onze garantie.